Gelderblom Nunspeet

Gelderblom Nunspeet



Barbecuen? Dat doe je met ons!

Barbecue... ideaal voor gezellige avonden of feesten. Om het u makkelijker te maken leveren wij u een tot in de puntjes verzorgde barbecue met onze vleesspecialiteiten, brood, sauzen, verhuur en bestek. Als barbecuespecialist helpen wij u graag bij het samenstellen van uw menu. U kunt uw barbecuepakket zelf samenstellen of u kiest één van onze standaardpakketten. Of u kiest voor een barbecuebuffet in overleg met uw slager. Dan heeft u, als klant, nergens geen omkijken meer naar, alles wordt gebracht, uitgelegd, weer opgehaald en schoongemaakt.
Wilt u vooraf weten waar u aan toe bent, kunnen wij altijd een passende offerte voor u verzorgen. Om alles met zorg te kunnen bereiden, vragen wij u vriendelijk om tijdig te bestellen. Barbecueliefhebbers vinden tijdens de zomerperiode in de winkel ook een mooi barbecueassortiment met de lekkerste visspecialiteiten en visspiezen. Heeft u nog speciale wensen of vragen, laat het ons dan even weten.


Allergenen of dieet informatie? Vraag ernaar in de winkel.




Barbecue pakketten

Meatlover pakket

Per persoon: € 13,95


Spareribs
BBQ kipspies
Black Angus burger
Pepersteak
Varkensfiletlapje


'Compleet' pakket

Per persoon: € 6,99


Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Brood met kruidenboter
Keuze uit 3 soorten saus

'De luxe' pakket

Per persoon: € 12,95


Kipsaté spiesen
Beef steak
Toscaanse spies
Black Angus burger
Varkenshaas brochette


Luxe familiepakket

Per pakket: € 399
Vanaf 25 personen


50 kipsaté spiesen
15 kip op stok spiesen
15 varkenshaas medaillonspies
15 filetlapjes gemarineerd
15 hamburgers
15 biefstukspiesen
15 kipshaslicks
Aardappel- en rundvleessalade
Stokbrood en kruidenboter
Knofllok-, BBQ- en satésaus

'Gelderblom' pakket

Per persoon: € 9,95


Kipsaté spiesen
Verse hamburger
Kipfilet gemarineerde
Shaslicks
"Special van de slager"


'Premium' pakket

Per persoon: € 16,95


Biefstukspies
Italiaanse kipdijspies
Varkenshaas brochette
Black Angus burger
Kipsaté
Keuze uit 3 soorten saus
Stokbrood met kruidenboter Rundvleessalade
Salade van het huis

'Kids' pakket

Per persoon: € 3,95


Hamburger
BBQ worst
Kipsaté


'Exclusief' pakket

Per persoon: € 19,95


Quality BBQ spies
Black Angus burger
Luxe kipspies
Beef roast steak
Luxe varkenshaasspies
Rundvleessalade
Aardappelsalade
Salade van het huis
Fruitsalade
Keuze uit 3 soorten saus
Divers brood met diverse toppings





Groot vlees

Groot vlees bereiden op de barbecue: een populaire activiteit tijdens het mooie weer!
Het vlees gaart langzaam op de barbecue, terwijl u geniet van de zon, een drankje en uw gezelschap. Wanneer het vlees eenmaal goed gegaard is, kunt u samen het vlees aansnijden en combineren met bijvoorbeeld salades, stokbrood en kruidenboter voor een complete barbecue-maaltijd.

U kunt ook bij ons terecht voor diverse soorten groot vlees

Bavette
Pulled pork
Tomahawk
T-bone
Pork belly
Spareribs
Hele kippen voor bijvoorbeeld kip op bierblik.


Desserttip!

Bestel een ijstaart bij het IJscafé →


Bavette

Een van de meest robuuste vleessoorten voor op de BBQ is de 'bavette'. Ook wel 'flanksteak' genoemd. De naam zegt het al: dit heerlijke stukje vlees komt uit de flank van het rund.

Inmiddels is het een 'hipstervleesje' geworden. Het staat bij veel restaurants op de menukaart. In Frankrijk is dit al langer een populair stukje vlees en daarom is het bij Franse bistro’s een terugkerend gerecht op de kaart.

Bavette is een stuk vlees met een lange, grove draad. Het heeft een volle smaak en structuur en is al bij veel mensen geliefd. Bavette kun je uitstekend bereiden op de BBQ. Niet moeilijk en snel klaar. Je kunt vele kanten op qua bereiding. Insmeren met een dry rub, kruidenolie, alleen peper en zout of gewoon zo laten en na het grillen peper en zout erover.

Ingrediënten
  • 1000 gram bavette
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 2 theelepels zeezout
Bereidingswijze

Zorg ervoor dat de barbecue een temperatuur heeft van 120°C. Smeer de bavette in met een dun laagje olie om ervoor te zorgen dat het vlees niet vast blijft plakken aan het rooster. Kruiden of peper en zout erover strooien. Grill het vlees vervolgens op het rooster tot het een kerntemperatuur van 50°C heeft.

Grill het vlees vervolgens kort boven de kolen tot het een mooie kleur heeft gekregen. Leg het in een schaal en dek af met aluminiumfolie. Laat deze 10 minuten rusten. Snijd het vlees tegen de draad in in repen.

Uiteraard zijn er tal van mogelijkheden om uit te proberen met dit heerlijke stukje vlees. Vraag de slager om advies!


Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.